meny

Det öppna fönstret


Gardinstänger med känsla

Kan tyckas som en liten detalj för hemmet, men om man väljer med omsorg så blir dekorstången med sina detaljer en del i inredningen och ett fint sätt att framhäva dina gardiner.

Twetmans fina dekorstänger görs numer av Tapetsör Linda Odén i Hörby. Ett hantverk där allt tillverkas efter mått, tycke och smak. Välj mellan olika stänger, knoppar och färger.

Välkommen in i butiken så visar vi er. 

 

Bilder: Fönstret

2017-03-08    Kommentarer(3909)

Inspiration från Stockholm Design Week 2017

Mycket fint att se på årets Stockholm Design Week.
Spännade blandningar i material för att skapa nya texturer. Svante Öquist chefredaktör på Elle Decotration sa att det ska "synas hur det känns" och precis så är det. Textilen ska få ta plats i våra rum. Dagny Thurmann-Moe  talade om att vi måste låta färgen komma in i våra hem, trenden nu är alltså inte vitt och grått som vi sett mycket utav den sista tiden. 

Så våga textiler med känsla och gärna i färg. 

//Fönstret

 

Bilder: Fönstret

2017-02-16    Kommentarer(1181)

Inspireras att skapa nytt

Välkommen in i butiken för att hitta nya tyger och mönster till nya kuddar, en ny duk till sommardukningen, eller nya gardiner och solskydd till hemmet eller sommarstugan. 

På instagram uppdaterar vi med nyheter och inspiration så ofta vi kan, fönstretilund heter vi.

Bild: fönstret

2016-05-12    Kommentarer(842)

Välkommen Mirror Glow

Att få veta designerns tankar kring hur ett visst mönster blir till kan ge upplevelsen av tyget en helt ny innebörd. Så därför blev jag glad när tyget Mirror Glow kom in till butiken, på rullen satt en liten lapp med just denna historia, som jag gärna vill dela med Er.
Mönstret är framtaget av Sofie Form i ett samarbete med Boel & Jan

Välkommen Mirror Glow till fönstret

 

 

 

 

Bilder och text lånade med tillstånd av Sofie Form och Boel & Jan.

 

Bild: 1,3,4 och logga Boel & Jan, 2 Pinterest

2016-03-23    Kommentarer(1591)

Lekfullt i barnrummet

Lite nya barntyger har kommit in i butiken och tillsammans med Spiras nya lekfulla mönster satte jag ihop två kollage med lite fina idéer till barnrummet. Textiler till barnen behöver inte bara vara som gardiner, det finns så mycket mer man kan hitta på. 

Bilder: 1,2,3,5,7 Pinterest 4,8 fönstret 6,9,10 Spira 11 Mairo

2016-02-17    Kommentarer(4254)

Dags för solskydd

Även om det just nu är mörkt och regnigt ute så vet vi att vårsolen snart kommer och det börjar bli tid att fundera på sol och insynsskydd.

Klicka dig gärna vidare in produktsida för att läsa mer om de olika alternativen och hitta din favorit bland Rullgardiner, Plissér, Persienner osv
Varje produkt finns i olika texturer och färger för att du ska kunna matcha ditt hem precis som du önskar.

 

Välkommen in i butiken så hjälper vi dig.

 

Bilder: 1,2,3 Pinterest och 4, Ann Idstein

2016-02-10    Kommentarer(2871)

Rose Quartz och Serenety

Färgerna vi omges av i inredning och mode är relaterade till hur vårt samhälle ser ut, kanske är det inte så konstigt då att Pantones val på årets kulörer blev en varmare omfamnande rosa i Rose Quartz och en  kallare lugn blå ton i Serenety.

Tillsammans blir det en lugnande känsla av ordning och fred. 

 

 

Bider: 1,5 Pantone 2 fönstret 3 Marimekko via Pinterest 6 Jab via Pinterest 7 Morris via Pinterest 4,8 Pinterest

2016-01-21    Kommentarer(1889)

Vinterinspiration

Även om det inte är vinter ute här i Skåne så hindrar inte det till att skapa det inomhus.
Här nedan följer lite inspirerande kollage.

 

För våran vinter kombinerar vi kuddfodral och plädar från Linum, Spira och SVP textil med ljusstakar från Rotor, linoljebrända järnfat från Spegels, med tyger från Nyblom och Kollén och enfärgade lintyger.

 

Välkommen in i butiken

Bilder: fönstret 4, 5, 8  Pinterest 1,2 3, 7, 9  Linum 6

2015-12-08    Kommentarer(2636)

Signerad textil och Marimekko

Igår pratade proffsiga Li Pamp om Signerad Textil och Marimekko i Go Kväll. Ett färgstarkt och mycket inspirerande inslag som vi tycker att ni borde kolla på. Hon berättar om hur Astrid Sampe knöt duktiga designers till textilvärlden och hur Marimekko startade och att det absolut inte skulle vara blommiga tyger, intressant då deras mest igenkända tyg är Unikko. 

visas här på SVT Play

 

2015-11-12    Kommentarer(3400)

Djupt blå och smutsig gul

Djupa blå toner ligger helt rätt i tiden. Blanda med trärena detaljer hantverk i näver och läder och det bildar en skandinavisk ton mot naturen. Blanda med stål och betong och det blir en ruff industriell känsla med djup. I kollaget här nedan syns mörksammet tillsammans med designklassiker och mörka träslag.

En färg som matchas fint till dova kulörer är den senapsgula eller ochra gold som Nordsjö kallar sin ton. Denna färg är helt klart på uppgång och syns mer och mer i arkitektur och inredning. Finns som bottenton i Littlephants fina Fruit Garden som du ser i kollaget.

Bilder: 1,2,3 Pinterest fönstret 4,6,8 Nordsjö 5,7

2015-11-03    Kommentarer(3048)
1 2 3 4 5 Sida: Antal per sida:
fönstret blogg
Sök

Copyright © 2010-2017 Sitemap